J2L förvärvar majoriteten i Techship AB

Göteborgsbaserade Techship AB är en global leverantör av trådlösa komponenter och utvecklingstjänster för inbyggda system och industriella IoT-applikationer och har leverantörsavtal med flera ledande komponenttillverkare. Bolaget, som omsatte 92 MSEK 2020, har de senaste åren visat en stark och lönsam tillväxt och har varit Gasell-företag i Dagens Industri 2016–2019.

Grundarna Pia och Magnus Coxner kvarstår som delägare.
– Vi är mycket nöjda att få in J2L som majoritetsägare i Techship. J2L tillför inte bara ägarstabilitet, utan även kompetens att förädla och utveckla mindre och medelstora industriföretag i olika branscher. Vi ser med spänning fram emot vår fortsatta tillväxtresa och att tillsammans med J2L utveckla våra verksamheter i Europa och USA, säger Magnus Coxner, VD Techship.
- Techship har genom sin djupa tekniska och kommersiella kunskap byggt en stark nischad position på marknaden. I den snabba transformation vi ser hos kunderna, där alltmer information skall tas ut av produkter med ökade krav på realtidsuppdateringar, har Techship visat sig vara en stabil och kunnig partner. Vi är mycket glada över att nu bli delägare i Techship och ser fram emot att tillsammans med grundarna fortsätta den tillväxtresa som bolaget har slagit in på, säger Johan Lindh, VD J2L Holding.
För ytterligare information kontakta
Magnus Coxner, VD Techship, tel 0708-85 22 85, mejl magnus.coxner@techship.com
Johan Lindh, J2L Holding, tel 0705-24 34 04, mejl johan.lindh@j2l.se

Om J2L

J2L Holding AB grundades 2009 av Johan och Louise Lindh med målet att bygga upp en industriell grupp som långsiktigt bygger och utvecklar sina bolag. I dagsläget omsätter J2L drygt 1 miljard svenska kronor och har över 300 anställda. Vår tro är att varje bolag skall utveckla sig på sina egna meriter varför vi har en väldigt decentraliserad struktur utan några centrala funktioner. Alla viktiga beslut sker ute hos bolagen. Bolagen drivs med filosofin att hela tiden göra små förbättringar för att skapa grunden till långsiktig och uthållig lönsamhet. För varje bolag finns ett starkt resultatfokus.

Som familjeägt bolag är vi väldigt nära våra verksamheter och aktiva i dess utveckling. Vi förstår långsiktighet och behovet av tydliga, stabila riktlinjer att utvecklas kring. Samtidigt kan vi agera mycket snabbt om situationen så kräver givet vår decentraliserade struktur. Vi håller alltid ögonen öppna för nya möjliga förvärv, vare sig det är tilläggsförvärv eller inom nya områden. Framförallt inriktar vi oss på stabila, lönsamma bolag med bevisad affärsmodell inom industri och handel.